Welcome, visitor! [ Inregistrare | AutentificareRSS  | 

 

930.00 RON

Revelion 2019 in Maroc

  • Oras: Bucuresti
  • Judet: Bucuresti
  • Tara: Romania
  • Listat 06/09/2018 17:19
  • Expira: This ad has expired
Revelion 2019 in Maroc
dal3

Descriere

Capitale imperiale,
Sahara, berberi și oaze

R E V E L I O N Î N M A R O C

Marrakech – Essaouira – Valea Ourika – Ouarzazate – Beni Mellal –
Ifrane – Fes – Meknes – Volubilis – Rabat – Casablanca

Vă invităm să petreceţi sfârşitul de an într-o ţară mică ce ar putea fi declarată monument, deoarece atrage mii de turişti prin arhitectura sa deosebită, prin bazarele pline de agitaţie, dar mai ales prin magnificul peisaj unde munţii, pădurile, cascadele, deșertul şi plajele minunate dau o notă romantică bogăţiei orientale plină de exotism şi mister. Veţi fi învăluiţi de un amestec fantastic de oameni, mirosuri, culori şi sunete în capitalele imperiale ale Marocului: Marrakech, Fes, Meknes sau Rabat. Marocul vă va oferi o imagine sugestivă, foarte bine conservată a civilizaţiei arabe din nordul Africii în toată splendoarea ei, încadrată fericit de spaţiul mediteranean în care s-a născut şi a înflorit, punându-şi apoi amprenta binefăcătoare, timp de aproape şapte secole şi asupra civilizaţiilor din zona de sud-vest a Europei. Şi nu în ultimul rând, Revelionul pe care vă invităm să-l petreceţi în Marrakech va rămâne cu siguranţă o amintire de-o viaţă!

Perioada: 28.12 – 06.01.2019

Ziua 1 / 28.12.2018: Bucureşti – Viena – Marrakech – Essaouira
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 06:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Austrian Airlines). Plecare spre Viena cu zborul companiei Austrian Airlines, OS 768 (08:10 / 09:00), de unde se va pleaca spre Marrakech, cu zborul OS 899 (09:50 / 13:00). Sosire în Marrakech, întâlnire cu ghidul local împreună cu care ne vom deplasa spre Essaouira, oraş portuar pe coasta Oceanului Atlantic şi totodată staţiune de litoral, renumit pentru Medina sa cu ziduri fortificate, numită anterior Mogador, nume care provine de la cuvântul fenician “Migdol” şi care înseamnă “o mică cetate”, aflat pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Cină şi cazare la Hotel Des Iles 4* (sau similar).
Ziua 2 / 29.12.2018: Essaouira
Mic dejun. Dimineaţa vom face un tur pietonal de oraş însoţiţi de ghidul local, alături de care vom vedea fortificaţiile impresionante şi vom explora souq-ul local. Ne vom convinge la fața locului de ce Essauira este numită “bijuteria Atlanticului” de pe vremea când Orson Welles a filmat aici în anul 1949 scene din celebra producție cinematografică Othello. Vom avea prilejul de a descoperi străduţele înguste, străjuite de vechile ziduri ale medinei, care i-a inspirat pe marii muzicieni precum Jimmy Hendrix sau Cat Stevens, vom admira piaţa de peşte străjuită de turnul cu arhitectura tipic portugheză şi vom putea colinda magazinele în căutare de suverniri specifice, precum cele prelucrate din lemn de thuya. Cină şi cazare la Hotel Des Iles 4* (sau similar).
Ziua 3 / 30.12.2018: Essaouira – Marrakech
Mic dejun. Plecare spre Marrakech, al doilea oraş imperial ca vechime, supranumit “Perla Sudului”. Istoria spune că în anul 1062, nomadul Almoravides, călugarul-soldat, a trecut munţii şi descoperind acest ţinut de vis, nu l-a mai putut părăsi. Puţin mai târziu, Marrakech devenea capitala unui mare imperiu, recunoscut din Andaluzia până în Sudan. Cuvântul Marrakech provine din limba berberilor şi înseamnă “Aşezarea lui Dumnezeu”. Vom începe explorarea “oraşului roşu”, numit astfel datorită culorii solului, prilej cu care vom admira Moscheea Koutoubia, o capodoperă a artei maure construită în stil marocan-andaluz în anul 1158 de către Sultanul Abdelmoumen Al Mouahidi, cunoscută şi ca Moscheea Librarilor, datorită numeroaselor magazine care o înconjurau şi în care se vindeau manuscrise. Moscheea ne va reaminti de versiunea mai veche din Cordoba, deși înălțimea minaretului Koutoubia este mult mai mare față de cel din Andalucia. Vom admira moscheea doar pe afară, deoarece accesul în interior este permis numai musulmanilor. Ne vom deplasa apoi spre celebra piaţă Jamaa-el Fna, unde prin intermediul celor care vin să-și valorifice produsele și a celor care vin să le cumpere, ne vom face o idee asupra modalităților prin care aceștia își exprimă cultura veche de cateva secole. Piața este considerată ca cea mai pitorească atracţie a oraşului, unde spectacolul oferit de oamenii şi obiceiurile locului este unic, fiind renumită pentru muzicanții, acrobații, îmblânzitorii de șerpi, povestitorii sau prezicătorii care fac spectacol, dar și pentru restaurantele și terasele din zona unde vom putea gusta din preparatele tradiționale marocane. Dejun în timpul vizitelor. Vom vedea apoi Grădinile Menara, construite în sec. al XII-lea de către califul berber Abd al-Almohad Mu’min, mare parte a grădinii fiind ocupată de livezi de măslini, chiparoşi şi alţi pomi fructiferi,

ID-ul de referinta al anuntului: 1805b9137577e5e7

Fara etichete

780 total vizualizate, 1 astazi

  

Link-uri sponsorizate

Lasa un raspuns

Completati formularul de maii jos pentru a pune o intrbare vanzatorului.

Share Ad