Welcome, visitor! [ Inregistrare | AutentificareRSS  | 

 

980.00 RON

Revelion 2019 Iordania

  • Oras: Bucuresti
  • Judet: Bucuresti
  • Tara: Romania
  • Listat 06/09/2018 16:48
  • Expira: This ad has expired
Revelion 2019 Iordania
dal3

Descriere

Revelion de 5 *
Pe urmele nabateenilor

REVELION IORDANIA

Amman – Marea Moartă – Jerash – Ajloun – Madaba – Muntele Nebo –
Kerak – Little Petra – Petra – Wadi Rum – Aqaba

Vă invităm într-o incursiune pe urmele unora dintre cele mai vechi civilizaţii care au influenţat în mod definitoriu cultura şi tradiţiile puterilor care s-au succedat în bazinul mediteranean. Vom descoperi locurile de unde, în urmă cu peste trei mii de ani, a început aventura maritimă feniciană, unde s-a născut alfabetul şi de unde venea purpura care a împodobit secole de-a rândul veşmintele celor puternici. Vom merge pe drumurile bătute de caravanele neguţătorilor care, prin tenacitatea şi curajul lor, aduceau în faţa ochilor uimiţi ai europenilor bogăţiile orientului şi îi lăsau vrăjiţi cu poveştile încărcate de misterul unei lumi pe cât de exotice, pe atât de greu accesibile.

Perioada: 26.12.2018 – 03.01.2019

Ziua 1 / 26.12.2018: București – Istanbul
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 19:35 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines, TK 1046 (21:35 / 00:05).
Ziua 2 / 27.12.2018: Istanbul – Amman – Marea Moartă – Jerash – Ajloun – Amman
Plecare spre Amman cu zborul companiei Turkish Airlines, TK 814 (01:40 / 03:35). Sosire la Amman la ora 03:35 şi după formalităţile de viză de pe aeroport vom fi transferaţi pentru odihnă la Hotel Century Park 4* (sau similar). Mic dejun. Plecare spre Jerash (Pompeii Estului), unde vom intra prin monumentala poartă de sud pentru o plimbare prin străvechiul oraș roman, cu străzi, arce și coloane deosebit de bine conservate, precum Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus, Aleea Cardo, cu peste 200 de coloane în stil doric şi ionic. Itinerariul zilei va continua către castelul din Ajloun, un alt punct culminant al nordului Iordaniei, construit în sec. al XII-lea, pe locul unei mănăstiri creștine și mărit de mameluci în sec. al XIII-lea. Numit de localnici Qalat er-Rabad, castelul Ajloun, a fost baza forțelor arabe ale lui Saladin, când a învins cruciații în sec. al XII-lea. Întoarcere la Amman pentru cină şi cazare la Hotel Century Park 4* (sau similar).
Ziua 3 / 28.12.2018: Amman – Madaba – Muntele Nebo – Kerak – Amman
Mic dejun. Ne vom îndrepta spre Madaba, unde vom vizita Biserica Sf. Gheorghe care adăposteşte celebrul mozaic din sec. al VI-lea înfăţişând harta Ţării Sfinte, reprezentare ce conține aproximativ două milioane de bucăți de mozaic. Ne vom deplasa apoi spre Muntele Nebo (800 m), unde vom urca până la locul de unde Moise a văzut “Pământul Făgăduinţei” înainte de a muri, unul dintre cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei, de unde vom avea o panoramă spectaculoasă asupra Văii Iordanului, Mării Moarte, Ierihonului şi Ierusalimului. Biserica de pe Muntele Nebo a fost construită la sfârşitul sec. al IV-lea pentru a marca locul unde Moise a fost îngropat, fiind un loc de pelerinaj pentru toţi creştinii, după cum a fost desemnat de însuşi Papa Paul Ioan al II-lea. Ne vom continua drumul spre Kerak, capitala Regatului biblic al Moabului pentru a vizita castelul cruciaților, care este reședința Guvernoratului Kerak, un oraș predominant creștin dominat de cele mai mari și mai bine conservate castele din regiunea Crusader. Castelul a fost construit ca bază și sistem de apărare pentru cruciații care l-au stăpânit peste 40 de ani. Întoarcere la Amman pentru cină şi cazare la Hotel Century Park 4* (sau similar).
Ziua 4 / 29.12.2018: Amman – Little Petra – Petra
Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom deplasa spre “Mica Petra” (Siq el-Barid), sit arheologic situat în apropiere de Petra, unde se află vestigii de acum 8000 de ani ale unor așezări nabateene. După această primă vizită ne vom îndrepta spre Petra, unde vom porni în explorarea celei de-a 8-a minune a lumii antice, care este fără îndoială cea mai valoroasă comoară a Iordaniei și cea mai importantă atracție turistică a țării, fiind înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. “Orașul roz”, cum mai este numită această minune a lumii antice construit de legendarul popor nabateean acum mai bine de două mii de ani și uitat până la redescoperirea sa de către elveţianul Juhann Ludwig Burkhardt în anul 1812, ne va impresiona prin diversitatea celor 800 de monumente încă în picioare: băi romane, temple cu faţade impozante, morminte şi un amfiteatru. Vom intra în oraşul vechi printr-un defileu îngust cunoscut sub denumirea Bab as Siq, care şerpuieşte pe o lungime de aproximativ 1 km printre blocuri de piatră care ajung și la peste o sută de metri înălțime, blocuri care combină nuanţe naturale, într-o paletă de culori absolut uimit

ID-ul de referinta al anuntului: 2555b9130001d2c0

Fara etichete

780 total vizualizate, 1 astazi

  

Link-uri sponsorizate

Lasa un raspuns

Completati formularul de maii jos pentru a pune o intrbare vanzatorului.

Share Ad